Vormen toevoegen en stijl aanpassen

De vormen-bibliotheek bevat een uitgebreide collectie nuttige symbolen, die georganiseerd zijn op basis van thema’s. Je kunt ook gebruik maken van een zoekfunctie om specifieke vormen te vinden die gerelateerd zijn aan je zoekterm. Het is belangrijk op te merken dat de vormen-bibliotheek in Freeform dezelfde is als die in Keynote en Pages.

Standaard worden de vormen weergegeven in een blauwe kleur, maar we zullen leren hoe we de kleuren kunnen aanpassen om het ontwerp van ons bord aantrekkelijker te maken en onze eigen kleurvoorkeuren te verkennen. Door gebruik te maken van vormen kun je ook “rechtenvrije creaties” maken, wat betekent dat je afbeeldingen kunt gebruiken zonder inbreuk te maken op auteursrechten. Dit is een belangrijk aspect van mediawijs werken.

Dus in dit instructiefilmpje leer je de vormen en symbolen ontdekken in de vormen-bibliotheek van Freeform. Je kunt thematisch georganiseerde vormen vinden en ook zoeken naar specifieke symbolen. We zullen leren hoe we de kleuren van de vormen kunnen aanpassen en hoe we rechtenvrije creaties kunnen maken. Op die manier kun je je bord ontwerpen zoals jij dat wilt en mediawijs werken. In dit instructiefilmpje leer je de verschillende vormen en symbolen ontdekken die beschikbaar zijn in Freeform.