Tekenen en notities maken

In Freeform heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een tekentool. Apple heeft in zijn iWork-applicaties een tekenoptie toegevoegd, en je kunt deze handige functie ook oproepen in Freeform.

Met de tekentool kun je vrij tekenen op het flexibele werkveld (canvas) van Freeform. Je kunt de tool gebruiken om je eigen tekeningen te maken, illustraties toe te voegen, diagrammen te schetsen, of gewoon notities te maken. Het mooie van het flexibele canvas is dat je eerst op een groter formaat kunt tekenen en het vervolgens kunt verkleinen of positioneren zoals je wilt.

Het maken van notities is een tweede geweldige functie van deze “pennenbak” in Freeform. Naast het tekenen kun je de tool gebruiken om direct notities te maken. Dit is handig voor het snel opschrijven van ideeën, het markeren van belangrijke informatie of het maken van aantekeningen tijdens presentaties of vergaderingen.

Dus ga aan de slag met de tekentool in Freeform en ontdek hoe je kunt tekenen, illustreren en notities kunt maken. Het flexibele werkveld geeft je de vrijheid om creatief te zijn en je ideeën visueel vast te leggen. Wanneer je beschikt over een “pencil” kan je nog fijner aan de slag. Dit is een meerwaarde, maar geen noodzaak.