Freeform is werken in een flexibel canvas

In dit lesonderdeel maak je kennis met de applicatie Freeform. Het is belangrijk om Freeform te beschouwen als een individueel digitaal whiteboard voor zowel leerkrachten als leerlingen.

Freeform is een app die je kunt gebruiken als een digitaal bord, vergelijkbaar met een traditioneel whiteboard. Het biedt een flexibele en veelzijdige ruimte waarin je ideeën kunt organiseren, notities kunt maken, en content kunt vormgeven. In plaats van te werken met afzonderlijke pagina’s of dia’s, kun je op één groot canvas werken en vrij bewegen en creëren.

Een van de eerste stappen bij het gebruik van Freeform is het geven van een naam aan je bord. Dit helpt je om je werk te organiseren en gemakkelijk specifieke borden terug te vinden. Je kunt bijvoorbeeld borden maken voor verschillende vakken, projecten of lesactiviteiten. Bekijk even deze video.

Daarnaast willen we je inspireren met enkele lesideeën voor het gebruik van Freeform. Met Freeform kun je diverse activiteiten uitvoeren, zoals het maken van een mindmap, een moodboard, een boekpromotie, een verslag, een brainstormsessie, het voorbereiden van lessen met instructiefilmpjes, het maken van tekeningen, of gewoon voor recreatieve doeleinden. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het is aan jou en je leerlingen om creatief te zijn en Freeform op een manier te gebruiken die aansluit bij je specifieke onderwijsbehoeften.

Dus, houd in gedachten dat Freeform een krachtig instrument is dat je kunt inzetten als een individueel digitaal whiteboard voor zowel jou als leerkracht, als voor je leerlingen. Geef je borden een naam, organiseer je werk en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die Freeform biedt.

Enkele voordelen van Freeform – Wim Van Rymenant