Connecties maken en verbanden leggen

Om dit te doen, kun je gebruik maken van de opties “Vormen” en “Lijnen“. Je leert hoe je deze vormen en lijnen kunt kiezen en gebruiken om verbindingen te leggen tussen verschillende objecten op je bord. Het is ook belangrijk om te weten dat je de lijnen kunt bewerken om ervoor te zorgen dat je ontwerp niet eentonig wordt. Je kunt bijvoorbeeld verschillende stijlen, kleuren of diktes toepassen op de lijnen.

Het leggen van slimme verbindingen tussen objecten is een krachtige techniek die nuttiger is dan je misschien denkt. Door leerlingen visuele verbanden te laten leggen of te tonen, help je hen inzicht te krijgen in complexe concepten of informatie. Het kan hen helpen relaties te begrijpen en patronen te herkennen. Dit stimuleert hun cognitieve vaardigheden en helpt hen informatie beter te onthouden.

Dus in deze video leer je hoe je slimme verbindingen kunt leggen tussen objecten in Freeform. Je ontdekt hoe je vormen en lijnen kunt gebruiken en hoe je deze kunt bewerken om je ontwerp aantrekkelijker te maken. Het leggen van verbindingen tussen objecten is een waardevolle activiteit die leerlingen helpt om verbanden en inzichten te ontwikkelen.