Groeperen en vergrendelen

In dit instructiefilmpje krijg je inzicht in het nut van het “groeperen” van objecten in Freeform. Groeperen stelt je in staat om creatieve ideeën uit te werken en je eigen objecten te creëren. Hoewel het misschien even wennen is, zul je al snel ontdekken hoe handig en flexibel deze functie kan zijn.

Het instructiefilmpje zal je stap voor stap uitleggen hoe je objecten kunt groeperen in Freeform. Dit stelt je in staat om meerdere objecten samen te voegen tot één geheel, waardoor je ze gemakkelijker kunt verplaatsen, bewerken en beheren. Dit kan vooral handig zijn wanneer je complexere ontwerpen of lay-outs wilt maken.

Daarnaast zullen we ook het nut van het “vergrendelen” van een object laten zien. Door een object te vergrendelen, voorkom je onbedoelde wijzigingen of verschuivingen van dat specifieke object. Dit is vooral handig wanneer je tevreden bent met de positie of opmaak van een object en wilt voorkomen dat het per ongeluk wordt gewijzigd.

Zowel het groeperen als het vergrendelen van objecten zijn acties die je ook kunt vinden in andere tools zoals Keynote en Pages. Als je deze handelingen eenmaal onder de knie hebt, zul je in staat zijn om meer uit Freeform te halen en je creativiteit de vrije loop te laten. Kijk nog even mee hieronder.