Samenwerken aan 1 bord

In deze laatste videoles laten we zien hoe je leerlingen kunt laten samenwerken aan één bord via verschillende apparaten. Deze functionaliteit biedt voordelen wanneer leerlingen bijvoorbeeld gezamenlijk aan een project moeten werken, maar niet fysiek aanwezig kunnen zijn.

Het is handig om leerlingen efficiënter te laten werken door taken te verdelen en tegelijkertijd samen te werken aan hetzelfde Freeform-bord. Bijvoorbeeld, de ene leerling kan opzoekwerk doen naar fotomateriaal en dit toevoegen aan het bord, terwijl de andere leerling zich bezighoudt met het ontwerpen en ordenen van het Freeform-bord. Op deze manier kunnen ze parallel werken en hun taken naadloos integreren.

Geef leerlingen de middelen om te leren samenwerken en begeleid hen in de juiste richting. Door hen de mogelijkheid te bieden om gezamenlijk aan een bord te werken, creëer je een omgeving waarin ze kunnen leren samenwerken, communiceren en hun taken op elkaar kunnen afstemmen. Zo ontwikkelen ze, onder meer, belangrijke samenwerkingsvaardigheden.