Waarvoor dient dit digitaal platform?

Onderzoek wijst uit dat leerkrachten … weinig tijd hebben voor alles uit te zoeken, geven aan dat tijd en budget beperkt is en dat ze (al te) vaak zelfstandig op zoek moeten naar geschikte nascholingen.

Dit platform wilt (deels) soelaas bieden voor deze verzuchtingen en heeft als ambitie om tijd– en plaats onafhankelijke nascholing mogelijk te maken op een toegankelijke, laagdrempelige manier. Je kan de modules zelfstandig doornemen en op eigen tempo. Sterker nog, je kan er steeds naar teruggrijpen als je het even niet meer weet.

De doelstelling is klaar en duidelijk, het is een platform om van beginners (A1) en ontdekkers (A2) langzaam gebruikers (B1) en wie weet experten (B2) te maken. Alle modules zijn opgedeeld volgens deze logica zodat je, afhankelijk van je eigen niveau, kan bepalen welke zaken voor jou relevant zijn.

Er zitten vast en zeker ook kartrekkers (C1) en pioniers (C2) bij, voor deze kan het een handig platform zijn om -extra- in te zetten bij het uitstippelen van het beleid van de school op vlak van ICT.

Aarzel niet van ook je collega’s aan te sporen om hier gebruik van te maken.