Padlet – voorkennis activeren

Padlet biedt een digitaal prikbord waarop leerlingen hun gedachten, vragen en ideeën kunnen delen met betrekking tot het onderwerp dat je behandelt. Het is een geweldige tool voor samenwerking en discussie, waardoor leerlingen met elkaar kunnen communiceren en voorkennis kunnen delen. Je kunt multimedia-inhoud toevoegen om verschillende leerstijlen aan te spreken en de bijdragen van leerlingen overzichtelijk organiseren. Een goed gestructureerde padlet is overigens een geweldige advance organizer! Enkele ideetjes:

  • Virtueel prikbord: Creëer een digitaal prikbord op Padlet waarop leerlingen hun gedachten, vragen en ideeën over het onderwerp kunnen delen. Dit bevordert samenwerking en discussie.

  • Multimedia-inhoud: Voeg afbeeldingen, video’s en links toe aan je Padlet-bord om verschillende leerstijlen aan te spreken en de voorkennis van leerlingen te prikkelen.

  • Overzichtelijke organisatie: Padlet biedt een visuele en overzichtelijke manier om alle bijdragen van leerlingen te organiseren, wat het gemakkelijk maakt om de voorkennis te analyseren.

Hieronder een klein voorbeeldje van hoe je Padlet kan inzetten. Leuk om te weten is dat je er ook heel eenvoudig diavoorstellingen van kan maken. (kijk zelf maar eens)
Ideaal om voorkennis en/of structuur te brengen in de leerstof voor onze leerlingen!