Canva – voorkennis activeren

Canva is een visueel ontwerptool waarmee je aantrekkelijke infographics, grafieken en mindmaps kunt maken. Door visuele elementen te gebruiken, kun je de voorkennis van leerlingen op een aantrekkelijke manier prikkelen en structureren. Je kunt Canva ook inzetten voor het maken van visuele samenvattingen van de voorkennis, waardoor leerlingen de belangrijkste concepten beter begrijpen en onthouden.

Een greepje uit de mogelijkheden:

  • Infographics en grafieken: Gebruik Canva om aantrekkelijke infographics en grafieken te maken die de belangrijkste concepten van het onderwerp samenvatten. Dit visuele hulpmiddel helpt leerlingen om de kerninformatie beter te begrijpen.

  • Mindmaps: Maak interactieve mindmaps in Canva om verbanden tussen verschillende onderwerpen en begrippen te verduidelijken. Dit helpt leerlingen om hun voorkennis te structureren.

  • Visuele samenvattingen: Laat leerlingen Canva gebruiken om hun eigen visuele samenvattingen te maken op basis van wat ze al weten. Dit versterkt hun begrip en herinnering van de voorkennis.

Toptip! Gebruik de sjablonen uit Canva (en laat ze automatisch vertalen naar het Nederlands). Een 1 minuutvoorbeeldje 😉.