Wooclap

Wooclap (klik hier voor een directe link) is een digitale toepassing waarmee je interactie kan toevoegen aan een bestaande les. Tijdens je instructiemoment stel je regelmatig vragen aan de leerlingen. Zij beantwoorden de vragen digitaal. Zo kan je nagaan of de leerlingen de leerstof goed begrepen hebben voor je overstapt naar een volgend onderdeel.

Er zijn verschillende vraagtypes mogelijk in de toepassing. Leerlingen kunnen de vragen beantwoorden via de computer, maar ook met behulp van een mobiel toestel. Je kan Wooclap ook integreren in Google presentaties of Powerpoint.

Voor leerkrachten uit het basis- en secundair onderwijs is de uitgebreide versie van Wooclap gratis. Belangrijk hierbij is dat je bij het aanmaken van je account aangeeft dat je in het primair of secundair onderwijs werkt.

Hier selecteer je Primary & Secondary Education. Heb je al een Wooclap account en wil je deze laten aanpassen naar een onderwijsaccount, dan kan dat via dit formulier. ????

Eerste kennismaking

Dit (Engelstalig) filmpje laat je alvast heel kort kennismaken met Wooclap.

TIP: Het filmpje is Engels gesproken. Heb je graag Nederlandse ondertitels, dan kan je deze automatisch laten maken door Youtube zelf.

Wil je graag meer weten over Wooclap? Binnenkort komt er een uitgebreidere cursus online. ???? Kan je niet wachten? Deze handleiding kan je zeker verder op weg helpen.