Microsoft lanceert AI-gedreven leescoach

Microsoft heeft een nieuwe AI-gedreven leescoach, “Reading Coach“, gelanceerd. Deze tool, die voortbouwt op de bestaande “Leesvoortgang” in Teams, is ontworpen om leerlingen gepersonaliseerde leesopdrachten te bieden.

Verantwoorde AI

De nieuwe Leescoach bouwt verder op Leesvoortgang in Teams. Die tool is specifiek gericht op het onderwijs en ondersteund leerkrachten om de leesprogressie van hun studenten op te volgen. In 2022 lanceerde Microsoft Leescoach al binnen het platform, als uitbreiding op het succes van Leesvoortgang. De nieuwe toepassing ondersteunt leerlingen via verantwoorde AI om de veiligheid, privacy en inclusie te garanderen

Drie leesmodi

De online Leescoach bestaat uit drie modules: ‘maak een verhaal’, lees uit een bibliotheek’, en ‘voeg je eigen verhaal toe’. Bij de eerste optie geeft de lezer zelf de keuze over het personage, de omgeving en het leesniveau. De AI-motor genereert een uniek verhaal op basis van die keuzes. Daarbij wordt de lezer beschermd tegen haatdragende boodschappen, zelfverminking, geweld en andere onsmakelijke zaken. De tekst is bovendien automatisch aangepast aan de leeftijd van de lezer.