Mededelingen

Een belangrijk onderdeel van je digitaal klaslokaal zijn de updates, het eerste tabblad in je Google Classroom pagina. Dit deel wordt gebruikt om het overzicht te bewaren en om vlot te kunnen communiceren met je leerlingen en vice versa.

Ook leerlingen kunnen mededelingen (of updates, we gebruiken het als synoniem) posten naar de klasgroep toe. Jij, als leerkracht kan kiezen of je naar de hele klasgroep een mededeling verstuurt of naar 1 of enkele leerlingen. Handig bij groepswerk bijvoorbeeld!

Het plaatsen van een mededeling is heel eenvoudig. Door eenvoudigweg op de ruimte te klikken waar staat doe een mededeling aan je lesgroep kan je heel vlot een boodschap delen met je leerlingen.

Merk op dat je naast wat tekst ook een (Google Drive of ander) bestand, een link naar YouTube en/of een link naar een externe site kan toevoegen. Bovenaan kan je kiezen naar welke klasgroep en naar welke leerlingen je dit wilt versturen. Rechts onderaan kan je mededelingen op voorhand klaarzetten en/of laten verschijnen op een bepaald tijdstip naar keuze. Handig!

In het volgende (en laatste) stukje van deze basiscursus kijken we naar het schoolwerk, uiteraard niet onbelangrijk in een digitaal klaslokaal 😉