CURSUS

Digitale cursus maken met OneNote en Class Notebook

Hoe begin je aan het maken van een digitale cursus? Dat is de hamvraag van deze module. Hier leer je hoe je OneNote en Class Notebook (binnen MS Teams) kunt inzetten om op een efficiënte en effectieve manier nieuw en bestaand lesmateriaal te delen en te ontwikkelen op maat van je leerlingen. Je ontdekt verschillende functies van deze Microsoft-tools die direct toepasbaar zijn in je eigen onderwijspraktijk.

Deze cursus is speciaal ontworpen voor leerkrachten die net beginnen met OneNote en Class Notebook of voor degenen die hun vaardigheden in deze tools willen verbeteren. Stapsgewijs word je door de belangrijkste aspecten van het maken van digitale cursussen geleid, zodat je aan het eind van de cursus zelfstandig boeiend en interactief lesmateriaal kunt ontwerpen en aanbieden aan je leerlingen.

Timing

90 minuten

Leerdoelen

LD 1. Je leert hoe je OneNote en Class Notebook op een efficiënte en effectieve manier kunt gebruiken voor het ontwikkelen en delen van digitaal lesmateriaal.
LD 2. Je leert hoe je de verschillende functies van OneNote en Class Notebook kunt toepassen om je lesinhoud te structureren, samen te werken met collega’s en te communiceren met leerlingen.
LD 3. Je leert hoe je documenten, opdrachten en bronnen kunt organiseren, digitaal feedback kunt geven en de voortgang van je leerlingen kunt evalueren binnen OneNote en Class Notebook.
LD 4. Je leert hoe je met OneNote en Class Notebook een flexibele en interactieve leeromgeving creëert die zowel aansluit bij traditionele onderwijsmethoden als bij moderne digitale leermiddelen, voor een verrijkte onderwijservaring.

Heb je vragen bij deze opleiding?